Другокласники привітали найрідніших матусь зі святом!

День Європи у гімназії. 

8 травня Україна разом з Європою відзначають День пам'яті та примирення, присвячений вшануванню пам'яті загиблих у Другій Світовій війні, а також перемозі над нацистською Німеччиною та її союзниками. Відзначаючи 79-ті роковини закінчення Другої світової війни, ми віримо, що в календарях незабаром з'явиться День перемоги над росією. Слава Україні! Героям слава!

 Чорнобиль… Слово це стало символом горя і страждання, покинутих домівок.Минуло 38 років від того дня, коли Україну спіткала страшна трагедія – техногенно-екологічна катастрофа, спричинена вибухом реактора четвертого енергоблоку Чорнобильської атомної електростанції, яка нанесла непоправної шкоди довкіллю та здоров'ю людей. Якби не подвиг простих людей, які ризикуючи власним життям і здоров'ям, врятували нас від подальшого поширення радіації, то важко навіть спрогнозувати повні масштаби трагедії не лише для України, а й всього світу. Низький уклін всім хто боровся зі страшною бідою. Священна пам'ять про Ваш подвиг не згасне у віках і збережеться в серцях народу. День пам'яті Чорнобильської трагедії у гімназії.

День ЦО в гімназії. Учні здійснили віртуальну подорож, повторили правила поведінки під час надзвичайних ситуацій,вчились надавати першу медичну допомогу та відпрацювали практичні навики щодо уникнення небезпечних ситуацій. 

В рамках відзначення Всесвітнього дня Землі колектив нашої гімназії взяв участь у проведення акції «Моє дерево Перемоги».Метою акції є формування екологічної культури у населення, поширення знань про стан, значення та захист зелених насаджень. Дерева та інші рослинки висаджували на території гімназії та будинку культури. 

19 квітня 2024 р. учні Лошковецької гімназії долучилися до акції єднання та віри "Випускники-2024 р.для майбутніх поколінь".Учні 6-9 класів садили квіти, а 9-класники -- плодові дерева, щоб через роки кожен, хто скуштує плід, згадав їх добрим словом і сьогоднішнє невимовно сильне прагнення жити в мирі під голубим небом.Акція єдності свідчить про нашу непохитну віру в Перемогу!Випускники написали лист-послання у землю для майбутнього покоління

8 березня, у переддень 210 річниці з Дня народження генія українського народу Тараса Григоровича Шевченка у Лошковецькій гімназії відбувся флешмоб. Учні усіх класів з високим почуттям патріотизму, усвідомленням себе часточкою великого українського народу прочитали поезії Великого Кобзаря. Не знайшлося в залі жодної людини, яка була б байдужою до творчості поета, бо ж зрозуміло, чиї ми діти, чиї сини, яких батьків -- гідні спадкоємці нашого славетного Пророка!

Квест "Весна іде-красу несе,і тій красі радіє все"

Сьогодні між учнями нашої гімназії відбулися змагання "Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги".Наші спортсмени змагалися у таких видах:

"Веселі старти" - 2-3 класи

Баскетбол - 6-7 класи

Волейбол - 8-9 класи.

Дітки отримали масу задоволення та продемострували свою неабияку майстерність та волю до перемоги.

За вікном весна. А це – перше тепло, перші квіти і звичайно ж перше жіноче свято! нехай це весняне тепло оселиться у ваших оселях і душах, краса природи – надихає, а початок весни символізує початок чогось прекрасного у вашому житті! Нехай ця весна принесе нам ПЕРЕМОГУ та МИР!

Мова - це пісня душі, покладена на слова.                                                           До Міжнародного дня рідної мови учні 6-9 класів Лошковецької гімназії провели інтелектуальну гру "Хто зверху?" " Склади слово", "Чоловік чи жінка?", "Продовж прислів'я", "Вірю -- не вірю", " "Хто я?", цікаві бонусні запитання для переможців у кожному раунді сприяли родинній теплій атмосфері, невимушеному спілкуванню, хорошому настрою і, головне, усвідомленню того, що рідна мова -- це національне надбання, найцінніший скарб нашого народу, який тисячоліттями виношували діди і прадіди, зберігаючи від лихоліть у візерунках вишитих рушників. Берегти рідну мову -- святий обов'язок кожного українця!

На сьогоднішніх змаганнях з волейболу команда дівчат Лошковецької гімназії посіла 3 місце! Вітаємо та бажаємо успіхів! 

Радійте мові діти –

Це найбільший скарб у світі.

Радійте їй, її плекайте,

Любіть, шануйте і вивчайте! 

Сьогодні вихованці та учні гімназії зібралися, щоб в скорботі схилити низько голови перед пам'яттю людей різного віку, яких було вбито у мирний, цивілізований час ХХІ століття. Виховна година "Вони помирали, щоб жила Україна" 

З Днем єднання! Завжди пам'ятаймо, що ми — сильні, рішучі та незалежні. Особливо, коли разом! В цей день хочеться побажати, щоб всі українці, які вірять у перемогу та наближають її всіма силами, завжди були здоровими, рішучими та вмотивованими! Хай завжди нас окриляє єдність нашого народу, віра та жага перемоги! Долоньки миру та єдності у Лошковецькій гімназії. 

Вчора у нашій гімназії панувала атмосфера кохання. Учні 9 класу провели квест "Дорога кохання" та вітали всіх працівників школи валентинками з передбаченням на майбутнє. 

Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту має нагадати всім тиранам і агресорам сьогоднішнього світу про небезпечність і наслідки їхніх дій. І рано чи пізно всі понесуть покарання за свої нелюдські вчинки.У цей день, День скорботи і пам'яті, ми приєднуємося до загальної печалі і прагнемо співчувати всьому цьому болю та втраті, ім'я якої Голокост. 

Лунає пісня солов'їна

І вітер віє степовий.

Моя соборна Україна

Знов зустрічає день новий.

Ми з вами – це одне єдине,

Ми – це родина: ти і я.

Дві сторони у України,

Та Україна в нас одна.

А наша єдність нездоланна,

Бо в нас тече козацька кров.

За скільки літ нас не здолали,А отже вистоїмо знов. 

Чудовий передноворічний настрій панував у нашій гімназії . Веселі конкурси,танці пісні та розваги порадували глядачів "Новорічного калейдоскопу".Нехай здійснюються всі новорічні побажання та мрії,які були задумані. 

З метою активізації бажання дітей допомагати пташкам узимку,учні та батьки 2 класу Лошковецької гімназії взяли активну участь в родинному проєкті "Які птахи прилітають до моєї годівнички" Готуючи даний проєкт учні багато дізналися про зимуючих птахів з енциклопедій,зі скарбничок народної мудрості,з"ясували які годівнички потрібні для зимуючих птахів ,які матеріали необхідні,щоб їх виготовити,як дібрати корм для птахів. Також переглядали відеоролик "Птахи взимку"провели конкурс малюнків "Зимуючі птахи" З великим багажем знань учні пішли додому, про все розповіли батькам і разом зі своїми татусями, матусями зробили чудові годівнички. 

20 грудня учні Лошковецької гімназії побували у резеденції Святого Миколая Малієвецького музею.Дітки отримали велике задоволення від екскурсії по музею,майстер -класу і зустрічі із самим Миколаєм.Кожен розповів про свої добрі вчинки,потім декламували вірші,співали пісні,за що отримали від Миколая чудові подарунки .І на кінець нас запросили на цілющий трав'яний чай зі смаколиками.Щиро дякуємо організаторам за гарно проведений час.

Кажуть,чай-це завжди хороша ідея, а сьогодні -тим паче! 15 грудня Міжнародний день чаю! Чай-це напій ,без якого неможливо уявити жодного дня,його п'ють на сніданок,обід,вечерю і в перервах між прийомами їжі. Існує 1500 видів чаю. Чайний кущ плодоносить і живе більше 100 років. Учнів 2 класу вирішили відсвяткувати цей день за приємними розмовами та чаюванням. 

Сьогодні в опорному закладі освіти Дунаєвецький ліцей Новодунаєвецької селищної ради відбулись змагання з волейболу 7-9 класи. Команда дівчат нашої гімназії отримала 3 місце.Вітаємо переможців!!!Бажаємо подальших успіхів!!!

ДИВА НАПЕРЕДОДНІ НОВОРІЧНИХ СВЯТ ТРАПЛЯЮТЬСЯ, І В ЦЬОМУ ПЕРЕКОНАЮТЬСЯ МАЛЕНЬКІ УКРАЇНЦІ СХОДУ .Школярі, педагоги та батьки нашої гімназії зібрали іграшки, солодощі, одяг та інші необхідні речі для дітей, які проживають у зоні бойових дій на Сході України, долучившись до благодійної акції "Діти Заходу дітям Сходу". Ми дякуємо всім, хто,брав участь у акції, і плануємо підтримувати такі ініціативи і надалі. 

"Свої права ти добре знай ,їх шануй та поважай". В рамках проведення заходів "16 днів проти насилля" та відповідно до виховного плану роботи нашої гімназії було проведено заходи щодо прав та обов'язків дітей. 

І як зав'яже дівчина хустину,

Покриє плечі жінка дивом тим!

Засяє сонце у погожу днину,

І стане сіре, раптом. золотим.

До Лошковецької гімназії завітав Святий Миколай, який є взірцем працьовитості, скромності, чесності, доброти та милосердя. Вихованці дитячого садка та учні початкової школи підготували веселе  свято.Вони не розгубились і продемонстрували свої вміння і таланти:декламували вірші співали,танцювали, грали у рухливі ігри.Радість, усмішка та щирість в дитячих очах ще раз переконали усіх присутніх на святі, якою великою справою є творити добро, дарувати один одному любов та доброту. Діти отримали солодощі від яких на обличчях з'явилася щаслива усмішка, дитяча радість. 

Червона стрічка-символ всесвітнього дня боротьби зі СНІДом,яка означає : " Я знаю про проблему ВІЛ/СНІДу і я не байдужий до неї".Прикріпивши стрічку до свого одягу,людина висловлює свою підтримку ,співчуття та переживання тим,хто хворий.

МИ ПРОТИ НАСИЛЛЯ!

Зимові розваги на перервах 

24.11.2023 в опорному закладі освіти Дунаєвецький ліцей Новодунаєвецької селищної ради відбулись змагання з баскетболу 5-6 класи. Учні нашої гімназії отримали 2 місцеВітаємо переможців!!!

Виховна година "Засвіти свічку пам'яті" 

ДЕНЬ ГІДНОСТІ ТА СВОБОДИ У ЛОШКОВЕЦЬКІЙ ГІМНАЗІЇ.

17 листопада на базі опорного закладу освіти Дунаєвецький ліцей Новодунаєвецької селищної ради, було проведено міжшкільні змагання Всеукраїнського фізкультурно-оздоровчого заходу серед учнів та учениць «Шкільні ігри» згідно програми« ПЛІЧ-О-ПЛІЧ» за підтримки Президента України.Участь у заході брали учні із восьми закладів освіти Новодунаєвецької ТГ.Учні нашої гімназії стали призерами з таких видів :- дартс Ференц Максим 2 місце;- настільний теніс Гарбуз Варвара 1 міcце серед дівчат,Гриневич Кирило 3 місце серед юнаків.Вітаємо переможців та бажаємо успіхів!

У нашій гімназії тиждень знань безпеки життєдіяльності був проведений з 13 по 17 листопада. Основною метою тижня було формування в школярів свідомого ставлення до свого життя та здоров'я. Популяризація основних правил безпечної життєдіяльності серед школярів, розвиток життєвих навичок, що мають ключове значення для безпеки повсякденного життя, виховання гуманного ставлення до людини, що потрапила в біду, вироблення у школярів співчуття, бажання допомогти, пропагування професії рятувальника. У його рамках пройшли найрізноманітніші заходи. Це години спілкування, тематичні уроки «Подорож у світ безпеки», де старшокласники самостійно перевірили свої знання з техніки безпеки тестовими завданнями. Міні лекторій «Обережно! Вибухонебезпечні предмети!». Конкурс плакатів «Про безпеку пам'ятай!», практичні заняття в кабінеті медичної сестри «Допоможи другу» на знання першої долікарської допомоги. Під час екскурсії дев'ятикласники мали змогу повторити правила поведінки на залізниці. Бесіди, вікторини, рольові ігри для третьокласників та другокласників. Дошкільнята переглядали тематичні мультфільми та відеоролики. 

Сьогодні із учнями 7 класу було проведено відкритий урок з біології на тему "Риби. Визначальні ознаки будови, біологічні особливості середовища існування" за участі присутніх колег: Крикун Поліни Вацлавівни, Мацалковської Олени Леонідівни, Петровської Ольги Михайлівни, Щавінської Раїси Василівни, Юр'євої Діани Болеславівни. Вчитель Коржинська Анастасія використала різні форми та методи роботи із здобувачами освіти. Учні і гості уроку з цікавістю засвоїли знання про будову кісткових та хрящових риб. Розглянули будову риб з використанням цифрових та наочних засобів (QR-кодів, схем будови риб, порівняльних таблиць). Розв'язали проблемне запитання уроку: як риби пристосовані до життя у водному середовищі. Приділили увагу міжпредметним зв'язкам ( біологія та історія, англійська). Фізкульт хвилинку замінили на вправу: "Навчання в русі". В кінці уроку, застосували вправу "Сигнальна картка: Так-НІ". Урок був пізнавальним, змістовним, цікавим.

Щиро вітаємо учасників І обласного етапу Всеукраїнського конкурсу есе « Війна за СВІЙ шлях» ДИНЬКО Михайла, здобувача освіти 6 класу Лошковецької гімназії Новодунаєвецької селищної територіальної громади, за есе «Лист другу» керівник-консультант Валентина Володимирівна Ластовська.

Всесвітній день доброти – міжнародний день, який відзначається щорічно 13 листопада. День доброти – чудова можливість знайти час на хороші вчинки. Добро врятує світ та з'єднає народи, тому що воно закладене в людській природі, саме тому робити гарні вчинки може кожен.

Вихованці та учні нашої гімназії долучилися до цього свята. Переглядали чутливі відео,поповнювали скриньку добрих справ,малювали ,дарували один одному теплі обійми.

В. Сухомлинський писав: «Інженером можна стати за п'ять років, учитися ж на людину треба все життя» - і закликав: «Виховай у собі людську душу!»

Екологічне свято 12 листопада – Синичкин день – з'явився в Україні кілька років тому. З ініціативою про його установі виступили представники Союзу охорони птахів України. Встановили конкретну дату – 12 листопада. Але даний крок не був випадковістю. У слов'ян існує повір'я, згідно з яким саме до 12 листопада до житла людини прилітають зимуючі пернаті. Серед них обов'язково присутні і жовтогруді синиці.

Синиця - вісниця всього доброго, легкого і веселого. І сама живе легко і весело: мало їсть-п'є, зате багато радіє своєму пташиному життю, Сонцю і Небу, котрих славить своїм особливим співом.

Напередодні цього дня, 10 листопада, вихованці нашої гімназії розмальовували малюнки та створили плакат до Дня синички, також учні ходили на прогулянку де мали змогу поновити запаси їжі для птахів у годівничках.


27 жовтня у Лошковецькій гімназії відбулося відкриття XXIV Міжнародного конкурсу знавців рідної мови імені Петра Яцика. Учні 3, 6-7 класів з натхненням виконували завдання. Переможцями стали учениця 7 класу Годована Катерина та учениця 6 класу Хміляр Вероніка. На 2-й етап конкурсу, який відбудеться до 16 листопада, журі вирішило направити 7-класнтую Катю. А от 8-класники і 9-класники писали XXIII Радіодиктант національної єдності. Захоплюючий текст, зворушлива атмосфера, приємний голос актора Олексія Гнатовського об'єднали присутніх під час написання. Бажання в усіх було єдине: дочекатись переможного дня, щоб на рідну Україну прийшла справжня вільна весна!

"Шануймо мову, бо вона -- це ми",-- під таким гаслом пройшов День писемності і мови у Лошковецькій гімназії. Прекрасні ведучі, Вероніка Хміляр і Максим Ференц, не дивлячись на те, що вони лише 6-класники! Чарівна Рідна Мова в особі 9- класниці Олесі Сікорської! Вікторина, конкурси, декламація поезій про мову та пісні. Не забули вшанувати пам'ять Нестора Літописця, згадали про першодрукаря Івана Федорова . Та хіба про все розкажеш? Головне -- дитячі емоції, любов до рідної мови та віра в перемогу! Накінець, було наголошено, що завтра, 27 жовтня, стартує конкурс знавців рідної мови імені Петра Яцика та ХХІІІ Радіодиктант національної єдності

Щирі слова вдячності приймають усі, хто став на захист України й досі неймовірно важкою ціною відстоює незалежність та цілісність рідної держави, захищає народ від жорстокої російської агресії. Теплі слова українським захисникам та захисницям звучали на виховному заході «Україна – мати. Вмій її захищати». Тобі я дякую, солдате, за життя, 

За мирне небо в нас над головою.

 Ти борешся за наше майбуття, 

А я до сліз пишаюся тобою.

Посмішка продовжує життя,особливо в цей нелегкий час! Посміхніться,зробіть цей світ кращим! З ДНЕМ ПОСМІШКИ! 

Формування у дітей відповідального та дбайливого ставлення до тварин – запорука "здорового" суспільства. Саме ми – дорослі, плекаємо ту любов у дітлахів, яка є гарантом співчуття, відповідальності, та дбайливого відношення до такого потрібного та беззахисного світу пухнастиків та хвостиків. Вихованці дитячого садочка долучились до заходів у День захисту тварин. Цікаві історії про домашніх улюбленців, інтерактивні ігри, розгляд фото,створення малюнків сприяло формуванню навичок правильного поводження та утримання тварин.Адже варто пам'ятати – що всім братам нашим меншим потрібна турбота, ласка і наша любов. 


4 жовтня-Всесвітній день захисту тварин

Для учнів гімназії було проведено виховний захід: «Тварини - наші друзі».Учні поринули в цікавий світ тваринного життя, досліджували захопливий світ тварин, займалися розвиваючими активностями, такими як складання пазлів, огляд декларацій про права тварин, відгадували загадки та виконували інші цікаві завдання. Діти усвідомили, що день захисту тварин - це привід нагадати людям про їхню відповідальність щодо необхідності захисту тварин.

З ДНЕМ УЧИТЕЛЯ!

Скільки душевних сил,енергії,знань та умінь треба докласти учителю,щоб виховати справжніми людьми таких різних,не схожих між собою дітей. Учитель навчає розпізнавати добро і зло,щедрість і підступність.Він учить пізнавати самих себе,бути співчутливим до чужого горя. І немає нічого успішнішого для вчителя,ніж вдячні очі учнів.У день професійного свята у Лошковецькій гімназії дитячі очі світилися вдячністю та любов'ю! Учні 9 класу зробили день самоврядування ,привітали колектив гімназії щирими словами та піснями.Тож доки житимуть на світі вчителі та учні,світ перебуватиме в постійному розвитку.

БЛАГОДІЙНИЙ РМАРОК НА ПІДТРИМКУ ЗСУ

Кожен із нас частинкою свого часу,можливостей, вчинків,умінь,слів,молитов,сердець та душі долучається до допомоги нашим непереможним Воїнам. До Дня Захисника України Лошковецька гімназія провела благодійний ярмарок ,кошти з якого підуть на підтримку мужнім ЗСУ.

Миру в Україні - бути!
Миру хочуть добрі люди
І дорослі, і малі
Прагнуть миру на Землі!

СВЯТО ОСЕНІ

 у Лошковецькій гімназії! 

 Ось і закружляла нас красуня-осінь у своєму осінньому вальсі. 15 вересня у нашому закладі було проведено щорічне традиційне Свято Осені. Розмаїття квітів, овочів, фруктів втілилися в чудові та цікаві композиції учнів гімназії, які організували виставку осінніх дарів. З квітів, осіннього листя, гілочок, гарбузів, шишок, картоплі та інших природніх матеріалів, учні створили справжні шедеври, в яких фантазії не було меж.

Олімпійський тиждень в гімназії

Т

День фізичної культури та спорту

Щороку другої неділі вересня Україна традиційно відзначає День фізичної культури та спорту,не дивлячись на всі труднощі і виклики ,які сьогодні є в нашому сьогодені. В неділю на селищному стадіоні було дуже людно,зʼїхались усі школи Новодунаєвецької ТГ. Спортсмени змагалися у різних спортивних номінаціях. Діти отримали масу позитивних емоцій разом з батьками.Організатори свята відзначили кращих спортсменів,тренерів та вчителів фізичного виховання-грамотами та памʼятними сувенірами. Учні нашої гімназії  зайняли 2 місце з пляжного волейболу серед дівчат.

ДНІ ЄВРОПЕЙСЬКОЇ СПАДЩИНИ У ГІМНАЗІЇ

На уроках учні знайомилися з традиціями різних країн,здійснили віртуальні подорожі по Європі,створювали стінгазети та книжкові виставки.

Ми українці: честь і слава незламним

Багато поколінь українських воїнів захищали рідну землю і свою віру. Кожен українець має пам'ятати своїх минулих і сучасних героїв. Зараз український народ згуртувався наче одна родина. Україна стала одним домом для усіх українців. Багато наших громадян втратили власні домівки і їх прихистили в інших містах і селах не лише України, а й усього світу. Саме тому в стінах нашої гімназії був проведений перший урок під гаслом: " Ми українці:честь і слава незламним"


1 вересня - День знань. 

Це перший дзвоник у рідній гімназії і хвилювання, море квітів і різнобарвних вишиванок.Цьогоріч вперше на нашому святі побували вихованці дошкільної освіти.Вони отримали багато незабутніх і приємних вражень та подарунків.

На цьому святі було проведено флешмоб за участі учнів нашої гімназії. Ми щиро вдячні кожному Захисникові за можливість зібратися на подвір'ї рідної школи,щоб провести свято.

Новини

29 серпня в Україні відзначається День пам'яті захисників України, якізагинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.Цей день встановлено Указом Президента України від 23 серпня 2019 року № 621 дляувічнення героїзму військовослужбовців і добровольців, котрі віддали життя забатьківщину. Збереження і гідне...

Символ нашої української ідентичності. Уособлення незламності, хоробрості та доблесті народу, який бореться за волю та свободу. Під синьо-жовтим стягом наші воїни сьогодні - у важких боях проти російських загарбників. Аби наші діти та внуки мали мирне майбутнє.
Дякую усім захисникам та захисницям, що зберегли український прапор у найскладніші часи і...

Створіть власний вебсайт безкоштовно! Цей сайт створено з допомогою Webnode. Створіть свій власний сайт безкоштовно вже сьогодні! Розпочати